OPIS PROJEKTA

Visokotehnološki in arhitekturni biser, kot nov dom za študente Fakultete za ljudstvo in blaginjo.

Notranjost postane odprta študijska krajina, kjer lahko študenti, predavatelji in raziskovalci delajo in študirajo. Osrednji notranji prostor bo vseboval odprte prostore s učilnicami, avditorijami in pisarnami, med različnimi etažami pa bo potekal gladek prehod, ki bo poudaril občutek prostora.

Zagotovljen je bil tudi zeleni podnebni nadzor, pripomočki pa so prilagojeni sodobnim potrebam in ekološkim standardom, kar zagotavlja optimalno, ekonomično in trajnostno udobje.

Podzemno parkirišče bo zagotovilo 81 normalnih parkirnih mest, 6 invalidskih mest in prostor za 95 koles. Fasadna obloga je sestavljena iz kompozitnih lamel. Da bi lahko absorbirali sile v ukrivljeni fasadi, jih je treba izvesti v kosih, dolgih 36 metrov. Profili se dobavljajo ravni in upognjeni na končno obliko. Talne plošče stavbe so izdelane iz betona po napetosti, da se dosežejo razponi do 22 m brez sten ali stebrov.

PODROBNOSTI

Kategorija:
Naročnik:Strabag
Lokacija:Belgija, Gent
Površina:12000 m2
Leto gradnje:januar 2017 - september 2017