OPIS PROJEKTA

Stanovanjski projekt v Københavnu s 82 stanovanji z eno, dvema ali tremi spalnicami in bivalno površino med 60 m² in 200 m². V sklopu projekta so tudi podzemna parkirna mesta, kolesarske hale in skupni vrt.

København se nahaja v zunanjem pristanišču okrožja Muide-Meulestede, blizu vseh večjih cestnih povezav in središča mesta Gent. To območje okrog zunanjega pristanišča je v polnem razvoju in se šteje za Gentsko državo. Apartmaji se nahajajo v Kopenhagnu, poleg nekaterih zgodovinskih hiš.

Oblikovanje je zagotovilo arhitekturno podjetje Bentinck Architecture & Engineering iz Genta in ga navdihnila arhitektura skladišč in pristanišč. Kot pristaniška lopa, stavba stoji na dvignjeni podlagi.
Fasade so izdelane iz rjave / rdeče opeke, kar je usklajeno tudi z obstoječimi pristaniškimi zgradbami na tem območju. Osnova je oblečena v bluestone in je postavljena kot skupni vrt, pri čemer se poskuša ustvariti povezavo med javno domeno in zgradbo (višje ležeče). Terase so zasnovane kot lahke montažne terase, vendar imajo črni jekleni profil vzdolž roba za zaključna dela in ograje v prozorni zasteklitvi.
Glavna streha je vgrajena kot zelena streha. Nepokrite terase so povezane z deževnico za ponovno uporabo.

Pod objektom je podzemno parkirišče v dveh nadstropjih, skupaj 156 parkirnih mest in 188 parkirnih mest za kolesa.

POSNETEK Z DRONOM

PODROBNOSTI

Kategorija:
Naročnik:Interbuild
Lokacija:Belgija, Gent
Površina:9044 m2
Leto gradnje:April 2018 - Januar 2019